Надання професійних послуг щодо розвитку підприємницьких ініціатив, створення умов для започаткування безробітними власного бізнесу, здійснення консультаційної та інформаційної підтримки майбутніх та діючих підприємців – пріоритети функціонування консалтингового центру, що діє на базі Смілянського міськрайонного центру зайнятості.

Про це інформує Смілянський МРЦЗ, передає ChesnoNews.

Кожен охочий може отримати на безоплатній основі консультації з інформаційних, фінансових, юридичних, кадрових та інших питань, що виникають у процесі ведення бізнесу.

Протягом 11 місяців 2021 року за консультаціями звернулися 248 осіб, з яких 95 незайнятих громадян та 153 – фізичні особи–підприємці. За цей час організовано та проведено 16 групових та 96 індивідуальних консультацій.

Серед питань, що цікавили відвідувачів консалтингового центру:

  • порядок реєстрації громадянина, як фізичної особи-підприємця та перелік документів, які потрібні для такої реєстрації;
  • вибір системи обліку та оподаткування;
  • подання звітності щодо нарахування та сплати податків;
  • основні правила формування та подання звітності щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • працевлаштування найманих працівників.

До консалтингових послуг залучаються кваліфіковані фахівці різних компетентних органів, зокрема Смілянської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області, Смілянського відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ в Черкаській області, представники відділів Смілянського виконавчого комітету та інші.

Діяльність консалтингового центру полягає не тільки у наданні якісних професійних та інформаційних консультацій щодо започаткування та ведення бізнесу, але й сприяє плідній співпраці з роботодавцями, які планують створювати нові робочі місця.