У Міноборони повідомили, що українки можуть стати на військовий облік онлайн. На даний момент уряд працює над удосконаленням цієї процедури.

Про це повідомила заступник міністра оборони Анна Маляр на своїй сторінці у Facebook, передає ChesnoNews.

За словами чиновниці, цей закон було прийнято у березні. Його підтримала більшість фракцій – тобто це спільне парламентське рішення спрямоване на оновлення, удосконалення системи воєнного обліку.

Маляр нагадала, що військовий облік жінок був і раніше: “Постановою КМУ від 1994 р. передбачалося близько 40 професій/спеціальностей, які були підставою взяття жінок на військовий облік. Проте до 2008 року було заборонено оприлюднити цю постанову”, – зазначила заступник міністра.

Маляр зазначає, що з того часу частина професій зникла, інші з’явилися. Саме тому порядок взяття на військовий облік потребує оновлення та вдосконалення.

Вона пояснила, що у військкомати йти не треба. Для цього буде цілий 2022 рік.

“Протягом 2022 року Генеральний Штаб створить низку документів, які зроблять процес військового обліку зрозумілим, прозорим та максимально зручним. Також переглядатимуться чинні норми”, – написала заступниця.

Заступник голови Міноборони зазначила, що міністерство зараз працює над тим, щоб перевести в онлайн формат та автоматизувати цей процес хоча б у частині, де це буде технічно можливо.