Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області протягом січня – листопада 2021 року провели 38 ревізій, 7 аудитів та 30 перевірок публічних закупівель.

Про це інформує пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Під час ревізій виявлено порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 199,3 млн грн.

Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами контрольних заходів прийняли 73 управлінських рішення та врахували 27 пропозицій, наданих за результатами державних фінансових аудитів.

Правоохоронним органам передано матеріали 34 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 18 досудових розслідувань.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю пред’явлено 1 позов до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 338,4 тис. грн.

До 8 об’єктів контролю, де виявлені порушення, застосовано захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

За допущені порушення складено 176 протоколів про адміністративні правопорушення, 45 осіб притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, 4 посадових осіб об’єктів контролю звільнено із посад.

В Управлінні діє телефонна «гаряча лінія» 63-85-90.