Відділом протидії кіберзлочинам в Черкаській області спільно зі слідчим відділом Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури задокументовано злочинну діяльність лікаря одного з медичних закладів міста Черкаси, який фактично не проводячи вакцинування, за грошову винагороду в розмірі від 2500 до 5000 гривень надавав фіктивні довідки про імунізацію від COVID-19  та вносив відповідну інформацію до інформаційної системи МОЗ України.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Під час проведення обшуку в робочому кабінеті лікаря виявлено та вилучено докази злочинної діяльності: незаповнені декларації осіб, які замовляли COVID сертифікати, мобільний телефон на якому зафіксовано листування лікаря з замовниками сертифікатів, знімки з екрана ґаджета про переказ коштів.

У кримінальному провадженні проведено необхідні експертизи, виконано ухвали суду про тимчасовий доступ до інформації яка знаходилася у володінні банківських установ та Міністерства охорони здоров’я.

За результатом проведення слідчих дій правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ч. 2 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.  За скоєне передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі до трьох років або виправні роботи на строк до двох років.