Ситуація сталася 4 січня опівночі. До поліції звернувся 55- річний житель Шполи та повідомив про викрадення автомобіля, що був припаркований біля двору.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Орієнтування на транспортний засіб передали всім екіпажам поліції Черкаської області.

Згодом правоохоронцям надійшла інформація, що на автодорозі біля села Носачів автомобіль ВАЗ-2107 скоїв дорожньо-транспортну пригоду і зник з місця. Авто, що потрапило в ДТП підпадало під орієнтування на викрадену машину.

Поліцейські обстежували місто Шпола та Звенигородський район. Патрулювали вулицями Сміли в пошуках ВАЗ-2107 і його ймовірного викрадача. Транспортний засіб із механічними пошкодженнями після ДТП вдалося виявити у Черкасах. Керманич встиг доїхати до обласного центру на вулицю Чехова й після нічних пригод заснути у салоні.

Спокійного і нетверезого його затримали патрульні поліцейські УПП в Черкаській області та передали слідчо-оперативній групі Черкаського районного управління поліції.

На 26-річного правопорушника інспектори склали ряд адміністративних матеріалів за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння), ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), ст. 122-4 (Залишення місця ДТП), ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Також слідчі Звенигородського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження та за процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Слідство триває.