Міністерство внутрішніх справ заявляє, що з 1 січня зросла вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон на 39 гривень до 733 гривень.

Про це йдеться у повідомленні МВС, передає ChesnoNews.

З 1 січня державне підприємство “Поліграфічний комбінат “Україна” через підвищення цін на сировину та матеріали змінило вартість бланків окремих біометричних документів.

“У зв’язку з цим зросла загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон”, – сказано в повідомленні.

З січня вартість оформлення закордонного паспорта до 20 робочих днів становить 733 гривні (раніше становила 694 гривні).

У тому числі вартість бланку підвищилася з 342 гривень до 381 гривні.

Якщо закордонний паспорт потрібно оформити менш ніж за 7 робочих днів та до 3 робочих днів за наявності підстав, то доведеться заплатити 1085 гривень (раніше – 1046 гривень).

Громадяни України, які сплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31 грудня 2021 року, отримають документи за старою ціною.

Ті ж особи, які здійснили оплату адміністративних послуг до 31 грудня 2021 року, але заяву для оформлення документів ще не подавали, зможуть здійснити доплату за тарифами, які діятимуть на момент подання відповідних заяв.