Громада міста Сміла завдяки зусиллям народного депутата України Олександра Завітневича отримала з бюджету 10 млн грн на встановлення системи «Безпечне місто».

Про це повідомив міський голова Сергій Ананко на сесії міськради, яка відбулася 29 грудня, передає ChesnoNews з посиланням на Сміла.UA.

«У місті буде встановлено близько 150 відеокамер. Деякі відеокамери будуть розпізнавати обличчя, автомобільні номери й марки автомобілів», – зазначив мер Сміли.

Він також додав, що раніше завдяки Олександру Завітневичу громада отримала кошти з бюджету на реконструкцію будівлі та прилеглої території Смілянської міської лікарні, а також на ремонт кисневої станції. Крім того, нардеп допоміг отримати гроші на насоси, насосні станції та спецтехніку для КП «Вод Гео».

Нагадаємо, що «Безпечне місто» – це інформаційно-аналітичний комплекс, який складається з багатьох систем і забезпечує відеофіксацію транспортного й пішохідного трафіку та дозволяє здійснювати моніторинг і керування діяльністю комунальних служб, поліції та ДСНС у населених пунктах.

Комплекс дозволяє швидко визначити нестандартні ситуації та оперативно реагувати на них.