У 2021 році компанія Google вперше продемонструвала функцію цифрового автомобільного ключа Android 12 для вибраних телефонів Pixel та Samsung Galaxy.

Як і було обіцяно, ця функція почала поширюватися для смартфонів серій Pixel 6, Pixel 6 Pro та Galaxy S21 на початку грудня. На даний момент вона підтримується у кількох моделях автомобілів BMW.

Тепер Google працює над додаванням ще кількох зручних функцій, які нададуть доступ до додаткових функцій автомобіля через голосовий помічник Google Assistant.

У нещодавньому повідомленні у блозі Google, який висвітлює деякі з нових функцій, запланованих на 2022 рік, компанія повідомила, що працює над наданням доступу до більшої кількості автомобільних функцій через Google Assistant.

Користувачі зможуть голосом керувати клімат-контролем для обігріву або охолодження салону автомобіля, заблокувати і розблокувати автомобіль, а також отримувати різноманітну інформацію, наприклад, про заряд батареї, що залишився, на всіх пристроях з підтримкою Асистента Google.

Google планує почати розповсюджувати оновлення з цими можливостями для пристроїв із Google Assistant наприкінці 2022 року. Спочатку голосові команди будуть доступні лише на деяких моделях автомобілів Volvo, але Google планує додати підтримку для більшої кількості автомобілів на більш пізньому етапі. Компанія поки що не повідомила точних термінів впровадження.