Війська Росії оточили Україну з трьох боків, зокрема у районі, звідки опиняється у легкій досяжності Київ.

Про це заявляє американське видання The New York Times. 7 січня воно опублікувало карту скупчення російських військ, створену на основі даних від українських та західних чиновників, незалежних військових експертів та супутникових знімків, передає ChesnoNews.

Як зазначає видання, російські війська оточують Україну із трьох боків. На карті позначені роди військ та їхню чисельність, вказано види техніки. За попередніми даними, до району українського кордону стягнуто приблизно 100 тис. російських військових.

“Війська, танки та важку артилерію висувають на позиції, які загрожують розширенням конфлікту на сході України, а також потенційно можуть відкрити новий фронт на північному кордоні України, ближче до столиці”, – стверджує видання.

Опитані NYT аналітики не кажуть однозначно, що Росія має намір напасти на Україну, але наголошують, що Москва перебуває на шляху до того, щоб створити “структуру, необхідну для масштабного вторгнення”.

На карті позначено основні скупчення російських військ з артилерією важкою технікою та танками.

Зазначають, що значну кількість військових РФ скерували у північні райони неподалік кордону України, зокрема у Клинці Брянської області, – місце, неподалік якого сходяться український, білоруський і російський кордони. “Ці позиції розташовані в межах легкої досяжності від Києва”, – ідеться в матеріалі.

Інші групи розташовані неподалік від Воронежа, в районі Волгограда і біля кордону з окупованими територіями на Донбасі. Також групи, включно з артилерією, розміщено в Краснодарському краї та Криму.

“У гіршому для України разі російські війська можуть вторгнутися в Україну з півночі та сходу і загрожувати столиці”, – наголошує видання.