Черкащину з робочим візитом відвідали заступник міністра охорони здоров’я України з питань євроінтеграції Олексій Яременко та голова Національної служби охорони здоров’я Наталія Гусак. Вони оглянули Ватутінську міську лікарню, а також поспілкувалися з головами громад і директорами лікарень Звенигородського та Уманського районів.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Олексій Яременко закцентував увагу на ключових пріоритетах розвитку медицини в регіонах.

«Перший пріоритет для нас – це спроможна мережа закладів охорони здоров’я. Для нас важливо визначити роль і місце кожної лікарні в системі охорони здоров’я. Зараз йде процес планування госпітальних округів, який має завершитися впродовж пів року. Другий пріоритет – це підвищення заробітних плат середнього медичного персоналу та лікарів. Відповідну постанову ухвалять уже завтра. Тому перед медзакладами стоятиме вимога забезпечити заробітну плату мінімум 20 тисяч гривень для лікарів і 13,5 тисяч гривень для середнього медичного персоналу», – сказав Олексій Яременко.

У зустрічі також взяли участь народний депутат України Сергій Нагорняк, заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

«Якісна медична допомога завжди для нас у пріоритеті. Щоб задовольнити потреби кожного пацієнта та медзакладу, в регіоні розробляють план розвитку госпітального округу. Маю у планах зібрати на спільну нараду керівників медичних закладів районів і керівників громад, щоб заслухати пропозиції щодо удосконалення цього плану, а також обговорити всі питання, які турбують кожного, особливо в напрямі фінансової підтримки закладів охорони здоров’я», – сказала Лариса Кошова.