Прокурорами Черкаської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Уманщини за фактом вчинення особливо тяжкого злочину проти основ нацбезпеки України, а саме державної зради на користь держави-агресора (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, обвинувачений за завданням представника розвідувального органу Російської Федерації збирав відомості, що становлять державну таємницю, зокрема інформацію щодо кількості та місця знаходження бойових припасів на території однієї з військових частин Черкаської області.

У ході слідства, в момент фотографування ним таємних документів його викрито й затримано на гарячому. З липня 2021 року особа утримується в умовах слідчого ізолятора. За інформацію, передану російським спецслужбам, затриманий отримав аванс у розмірі 500 доларів США та планував додатково отримати значну грошову винагороду.

Заходи з викриття проводилися слідчими та оперативними працівниками УСБУ в Черкаській області, за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури.