Громадяни, які щепилися третьої дозою вакцини проти коронавірусу, зможуть згодом отримати по 500 грн у межах державної програми «Єпідтримка».

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає ChesnoNews.

«Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія бустеризації вже стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн. Бустеризація – це третя доза вакцини. І в межах програми “єПідтримка” буде додано ще 500 гривень – для тих громадян України, які отримають третю, бустерну дозу», – сказав Зеленський.

Але найголовнішим, наголосив він, є здоров’я кожного українців. Вакцинація ж довела свою ефективність і безальтернативність в усьому світі.

«Не потрібно ризикувати, довіряючи різним пліткам або чуткам. Вже сьогодні з боку ВООЗ та інших медиків і науковців є поки що дуже обережні, але оптимістичні прогнози: що після нинішнього сплеску пандемія піде на спад і у таких масштабах більше не повернеться. Є усі шанси сподіватись, що 2022 рік може бути останнім для пандемії COVID-19. Для цього потрібен високий рівень охоплення щепленнями. Ми маємо бути вакцинованими, щоб бути здоровими. І це – безальтернативно», – наголосив глава держави.