«Поки наші воїни захищають нас, ми у цей важкий час об’єднуємося, допомагаємо одне одному та робимо все можливе, щоби підтримати всіх наших підопічних, захисників міста й переселенців, – говорить директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Євгеній Данченко. – Працівники департаменту і всі наші структурні підрозділи працюють для безперебійного надання соціальних послуг».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

«В умовах воєнного стану безперебійно надаються послуги догляду вдома літнім людям та особам з інвалідністю за місцем проживання, – розповідає директорка Територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси Альона Щербак. – Організовується забезпечення продуктовими наборами найуразливіших категорій населення. Працівники територіального центру залучені до суспільно-корисних робіт і допомагають волонтерам сортувати гуманітарну допомогу, формувати пакунки для видачі за потребою».

Працівники Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “ЖАГА Життя” посилено працюють. «Наші підопічні діти й молодь з інвалідністю знаходяться зараз удома з батьками, тож ми цілодобово підтримуємо з ними дистанційний зв’язок», – інформує директорка центру Наталія Воронкіна. Крім того, працівники Центру посилено допомагають захисникам міста і переселенцям: готують їжу, плетуть сітки, сортують одяг, формують продуктові набори та здають кров.

Фахівці Черкаського міського центру соціальних служб продовжують надавати гарантовані державою соціальні та психологічні послуги містянам і тимчасово переміщеним особам.

«У цей непростий час багато громадян потребують соціально-психологічної підтримки, тому фахівці Центру працюють у звичному режимі, – розповідає директорка Черкаського міського центру соціальних служб Людмила Савранська. – Серед клієнтів нашого Центру – неповнолітні матері, одинокі матері, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, сім’ї в яких є випадки домашнього насильства чи які мають проблеми з вихованням дітей тощо. У час війни ці проблеми, на жаль, нікуди не зникають, а навпаки, загострюються.

Ми надаємо також психологічні послуги онлайн. До нашої команди приєднуються і психологи-волонтери. Тому якщо ви чи ваші знайомі потребуєте підтримки – звертайтеся.

Також наші фахівці готують одяг, який передали волонтери для переміщених осіб і наших захисників. Переконана: разом ми – сила, перемога буде за нами!

24/7 працюють Центр реінтеграції для безпритульних та Жіночий кризовий центр “Мережка” благодійної організації БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ”.

«Наші працівники цілодобово тут чергують і допомагають кожному, хто звертається, хто тікає від війни, шукає прихисток і гарячий обід, – розповідає голова правління Наталя Несват. – Увесь персонал нашої організації та мешканці притулків проінструктовані як діяти у разі небезпеки.

Зараз, аби допомагати переселенцям, шукаємо додатково ліжка, матраци, подушки, ковдри для облаштування спальних місць.

Дякуємо департаменту соціальної підтримки Черкаської міської ради, за фінансової підтримки якого працюють наші притулки і кожному містянину, який допомагає нам. Приємно усвідомлювати, що Україна – єдина!».

Воїнам-захисникам допомагають і діти та батьки громадської організації «Сонячні діти Черкащини».

«У цей нелегкий час для нашої рідної країни, коли так потрібна участь і допомога кожного, Сонячні діти Черкащини передали на пункти формування і забезпечення тероборони більше 300 пар шкарпеток, – розповідає керівник організації Оксана Заболотня. – Така сьогодні Lots of Socks. Дякуємо Вам, рідні! Перемога за нами!»

ДОВІДКОВО:

Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси

Відділенння №1 – вул.Пушкіна 13а,
Відділенння №2 – вул.Гвардійська 7/5,
0-472-640-418

Черкаський міський центр соціальних служб

вул. Благовісна, 170 (колишня тютюнова фабрика), 2 поверх,
телефони «гарячої лінії»:
(0472) 33-67-94
(0472) 330-900

понеділок – п’ятниця з 8.00 до 17.00 години.

Послуги надаються безкоштовно

БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ”
вул. Рєпіна, 12/1
063 217 44 27
093 525 93 58
093 081 43 10 (гаряча лінія “Мережка”)

Центр допомоги переміщеним особам:

м.Черкаси, вул. Благовісна, 170
гаряча лінія для переселенців:
097 946 35 48
095 200 16 45
067 509 50 26
093 296 54 58
093 081 38 60