Голова комісії з питань бюджету та економічного розвитку Георгій Гладкий пропонує ввести контроль за використанням коштів на оборону та зміну ставлення до полонених

Він вже зареєстрував відповідні депутатські звернення.

Депутат запропонував спрямувати звернення до Президента України – щодо вжиття заходів для мінімізації лояльних умов до військовополонених із загарбницької російської армії. А саме – створення максимально можливих умов для спонукання до протестів проти війни усередині Росії з боку рідних і близьких військовослужбовців армії загарбника.

Також, він запропонував внесення зміни до ряду статей Кримінального кодексу України. Зокрема – до ст. 258 ККУ («Терористичний акт»), ст. 109 ККУ («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ст. 110 ККУ («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України») та ст. 341 ККУ («Захоплення державних або громадських будівель чи споруд»). А саме – заміни міри  відповідальності за цими статтями на  довічне ув’язнення із трудовою повинністю.

Крім того, із метою посилення відповідальності за використанням коштів міського бюджету для потреб територіальної оборони м. Черкаси, Георгій Гладкий запропонував створити спеціальну депутатську комісію для детального вивчення всіх необхідних витрат тероборони, на яку виділяються кошти міського бюджету. А також – контролю ефективності використання коштів, перевірки звітів по виділенню та витрачанню засобів міського бюджету.

Оксана Савіцька