Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців.

Що сказав Президент:

🔻 Рівно тиждень тому Україну атакував інший вірус, інша хвороба. І ті, хто страждає на тяжку анексію та окупацію чужих земель. Тиждень тому о четвертій ранку Росія вторглася в Україну. У нашу, незалежну Україну. На нашу землю. Гострий припадок агресії, манія величі, манія переслідування. Важкі психологічні комплекси, як наслідок – ракетні комплекси.

🔻 Реактивна артилерія, танки та інша бронетехніка просто як саранча. Перші години і дні повномасштабної війни були дійсно дуже складними, але ми були єдиними, а отже сильними, а отже вистояли. І так далі і буде. І далі стоїмо.

🔻 Стоїмо так, що окупанти змушені були міняти свою тактику. Ракетно-бомбові удари Росії по українських містах це зізнання, що вони не змогли зробити нічого суттєвого на нашій землі. Усі лінії нашої оборони збережені. На жодному зі стратегічних напрямків у ворога немає успіху. Вони пригнічені, вони приречені. Київ вистояв цю ніч і черговий ракетно-бомбовий удар. Працювала наша протиповітряна оборона.

🔻 Херсон, Ізюм, усі інші міста, по яким окупанти били з повітря, били сильно, потужно, нічого їм не віддали. Чернігів, Суми, Миколаїв – тримають оборону. Одеса. Вони хочуть зруйнувати нашу Одесу. Але побачать лише дно Чорного моря, бо вони дно.

🔻 Мішенню Росії став Успенський собор у Харкові. Одна з найдавніших православних пам’яток міста. Пам’яток України. На час війни собор це укриття для харків’ян. Укриття для всіх людей – і віруючих і невіруючих. Для всіх. Бо всі є рівними. Святе місце тепер побите війною. Вони не бояться навіть цього. Користуються тим, що Бог не дає моментальної відсічі, але Бог все бачить і відповідає. Відповідає так, що вам не сховатись. Немає такого бункера, щоб пережити відповідь від Бога. А собор ми точно відновимо, щоб жодного сліду війни там не залишилось.

🔻 Ми відновимо кожний будинок, кожну вулицю, кожне місто і говоримо Росії: «вчіть слово репарації та контрибуції». Ви відшкодуєте усе, усе нам, що зробили проти нашої держави, проти кожного українця. В повному обсязі, а тих, хто загинув, ми не забудемо. Ми – разом з Богом.

🔻 Ви виходите і розповідаєте своїм пропагандистам, що збираєтесь послати в Україну так звані «гуманітарні колони». Запам’ятайте, безбожники, коли мільйони людей проклинають – вам нічим рятуватись.

🔻 Українці у всіх регіонах, які обпалені війною, отримають від нас все необхідне. Координаційні штаби працюють на повну. Справжні гуманітарні вантажі в дорозі. Уряд вже підготував програму спеціальної допомоги для всіх Українців, які втратили можливість працювати. Кожен найманий працівник, кожен ФОПівець, у якого Росія відібрала можливість працювати, отримає по 6,5 тисяч гривень без жодних умов.

🔻 Попри війну ми забезпечуємо повну виплату пенсій. Проіндексованих пенсій. З першого березня пенсії для українців проіндексовані на 14%.