Ворога деморалізовано, він продовжує зазнавати втрат. Оновлення від Генштабу ЗСУ:

🔻 Окупанти, не досягнувши успіху на всіх напрямках, далі обстрілюють житлові квартали великих міст

🔻 На Волинському напрямку противник продовжує проводити демонстраційні дії вздовж кордону

🔻 На Поліському напрямку ворог намагається наступати в районі Козаровичів, Вишгорода, Фастова та Обухова.

🔻 На Сіверському напрямку російські окупанти, не маючи успіху в Чернігові, Ніжині та Сумах, Лебедині та Охтирці, уникаючи бойових зіткнень зі ЗС України, намагаються дістатись північних околиць Києва.

🔻 Російські підрозділи зосередились в районах Баришівки, Нової Басані та Любеча. Частина ворожого підрозділу, яка втратила боєздатність, перегруповується і намагається наступати у напрямку Броварів та Києва.

🔻 На Слобожанському напрямку ворог проводить наступальну операцію у в районах Золочева, Харкова, Балаклії, намагається продовжити наступ у напрямку Лозової.

🔻 На Донецькому напрямку окупанти продовжують наступ у районах Нового Айдару, Волновахи та Маріуполя. Ворог не досяг головної мети – захопити Маріуполь та вийти на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей.

🔻 На Таврійському напрямку противник не полишає спроб наступу і зосередив основні зусилля на напрямку Миколаїв-Вознесенськ.

🔻 У Чорноморській операційній зоні корабельні групи Чорноморського флоту продовжують вести вогонь по цивільних кораблях та захоплювати в полон моряків.

🔻 Частина сил противника продовжує дії в Енергодарі, Василівці, Токмаку та Новопетрівці. Окупант продовжує наступ, щоб вийти на околиці Запоріжжя і Маріуполя.

🔻 У районі Баловне загарбник висадив малочисельний десант, який було знищено.

🔻 У Чорному морі рухається десантний загін ЧФ РФ у складі чотирьох великих десантних кораблів у супроводженні трьох ракетних катерів у напрямку Одеси

🔻 Київ та інші міста потерпають від ракетно-бомбових ударів противника.