Керівництво держави та міжнародні партнери працюють над тим, аби надати можливість Збройним силам ефективно боронити державу. Наразі є суттєвий прогрес щодо поставок зброї та боєприпасів.

Про це у Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає ChesnoNews.

«Не буду коментувати поставки зброї та боєприпасів – це делікатний момент. Нехай ворога чекає сюрприз. Знайте: є суттєвий прогрес», – запевнив міністр.

Він повідомив, що за останні три дні доставлено до України або законтрактовано понад 50 тис. шоломів та бронежилетів. Крім того, українських військових забезпечать формою, яка призначалась для армій країн НАТО.

«Ми «перехоплюємо» у постачальників вже пошиту форму для армій країн НАТО. Нехай наші оборонці будуть вдягнуті у різне. Головне – щоб було зручно бити ворога.

Наші воїни на усіх напрямках оборони демонструють високу майстерність, знищуючи російських загарбників», – зазначив Резніков.

Міністр також нагадав, що понад 140 тисяч українців, переважно – чоловіків, повернулися з Європи, десятки тисяч влилися до лав Сил територіальної оборони. Вже надійшло понад 20 тис. звернень від іноземців, які готові приїхати в Україну і захищати світ від російських нацистів на українському фронті, щоб кремлівське зло не поширювалося.