Генштаб ЗСУ надав оперативну інформація станом на 18:00 9 березня про російське вторгнення:

🔻 Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

🔻 На Сході захисники України стримують противника одразу у трьох операційних районах – Донецькому, Слобожанському та Таврійському.

🔻 На Північно-західному напрямку частиною угруповань зі складу сил оборони здійснюється прикриття державного кордону з Республікою Білорусь. Триває ведення оборонної операції у Поліському та Волинському операційних районах.

🔻 В районі населених пунктів Бородянка та Макарів під час наступальних дій підрозділів ЗС України противник поніс значні втрати.

🔻 Чернігів тримає стійку оборону.

🔻 Угруповання сил оборони міста Києва утримує визначені рубежі.

🔻 Російські воєнні злочинці нанесли ракетно-бомбові удари по пологовому будинку та дитячій лікарні міста Маріуполя. Ворог завдає численних жертв мирним жителям та руйнує цивільну інфраструктуру.
Російські окупанти деморалізовані, психологічний стан військовослужбовців ЗС РФ стрімко погіршується.

🔻 Підрозділи інформаційної боротьби ЗС РФ готують психологічні акції щодо підриву довіри до представників украінської державної влади на місцях.

🔻 У ЗС Республіки Білорусь 8 березня 2022 року було проведено внутрішнє анонімне опитування щодо їх готовності взяти участь у бойових діях на боці ЗС РФ. Переважна більшість особового складу не готова до участі у війні проти України.