Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець розповів про ситуацію в Черкаській області на 10 березня:

Друзі-черкащани!

Зведення про ситуацію в Черкаській області на 10 березня.

Почну з хорошого: вона продовжує бути контрольованою. Ми докладаємо для цього максимум зусиль. Багато про що розповідати на загал не можна, але будьте певні: наші ЗСУ, наша ППО працюють. Система оборони області в цілому вже розгорнута, продовжуємо укріплюватися. Також тривають мобілізаційні процеси.

Уся критична інфраструктура області на сьогодні функціонує. Це ж стосується і системи медичного забезпечення.

Ми продовжуємо формувати стратегічний резерв продовольства для області. Торговельні мережі вже підтвердили готовність повноцінно працювати. Зараз відпрацьовуємо питання постачання медикаментів для аптек.

Водночас прошу не створювати ажіотаж на автозаправках. Для стабільної роботи комунальних служб, а також швидкої допомоги, ми рекомендуємо відпускати водіям приватних автівок по 10 літрів пального на автозаправках у межах міста, і по 20 літрів – між містами.

Наразі Черкащина бере активну участь в операції евакуації жителів із областей, де тривають бойові дії. Ми надаємо транспорт за потреби. Лише за минулу добу наша область транзитно прийняла майже 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Насамкінець дякую бізнесу, який зараз відновлює роботу в області. Битву виграє армія, війну – економіка.

На зв’язку!
Тримаємо стрій!🇺🇦