Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 18.00 10.03.2022 щодо російського вторгнення:

▪️ На Чернігівщині окупанти шукають шансу здатись в полон, а росія продовжує поширювати фейки про нібито прийняття українським керівництвом умов рф.

▪️ Протягом дня захисники України на Поліському та Волинському напрямках змусили противника відійти на невигідні для нього рубежі. На Сіверському напрямку звільнили населений пункт Бакланова Муравійка.

▪️ Російських окупантів зупинено на всіх напрямках, противник несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці.

▪️ За допомогою кіберпідрозділів та федеральних ЗМІ ворог активно поширює дезінформацію щодо діяльності вищого воєнно-політичного керівництва України, створює та розповсюджує фейки про прийняття керівництвом України умов рф, заклики до припинення вогню та складання зброї українськими військовими. Довіряйте тільки перевіреним джерелам.

▪️ Незважаючи на те, що особовий склад збройних сил рф, який знаходиться на території України, ізольований від об’єктивної інформації, відомості про реальний ганебний для росії стан речей до них все ж таки надходять. Серед військовослужбовців ширяться чутки про неспроможність міністерства оборони РФ виплачувати грошове забезпечення через дії санкцій, що в свою чергу деморалізує особовий склад окупаційних підрозділів. В районі населеного пункту Шестовиця Чернігівської області окупанти шукають спосіб здатися в полон.