Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ситуація на фронті є і буде непростою, оскільки російських окупантів поки що багато. Однак вони вже втратили ініціативу.

“Багато з нас не скажуть, який зараз день тижня. Проте більшість знає – почався 16 день спротиву російській навалі. Ситуація на фронті є і буде непростою. Російських окупантів багато. Поки що. Але вони вже втратили ініціативу”, – пише Резніков.

Він зазначив, що наші воїни здійснюють активну оборону і проводять успішні контратаки на усіх напрямках.

“Відео втечі російських танкових підрозділів під Броварами закарбується у всьому світі як реальний стан “другої армії” планети. Колись славетна Таманська дивізія, створена свого часу у Харкові, схоже, під Харковом свій “славетний” шлях і закінчить. Як і Кантемирівська”, – підкреслив Резніков.

За його словами, у Чернігівській області наші захисники і захисниці суттєво посилилися трофейною російською бронетехнікою, а повітряні Сили продовжують нищити літаки противника.

“Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних мешканців. Систематичні удари по Харкову, атака з неба на Дніпро, Луцьк, Івано-Франківськ та інші міста тому докази. По всім військовим злочинцям буде проведена відповідна робота, жоден не сховається”, – зазначив Резніков.