Готовність міста і основних підприємств до роботи у надзвичайний період обговорили сьогодні в Черкаській міській раді.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

«У зв’язку із загрозою можливих авіаударів російської армії по різних містах України голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець просив проконтролювати максимальну готовність до надзвичайних ситуацій», – поінформував перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко. – У Черкасах зараз безпечно, але стратегічним підприємством є аеропорт. Тому ми маємо узгодити всі питання безперебійної роботи інфраструктури міста в екстреному випадку».

Керівники основних комунальних підприємств міста, територіальної оборони, надзвичайних ситуацій, департаментів житлово-комунального комплексу та охорони здоров’я Черкаської міської ради інформували про стан справ.

«Черкаситеплокомуненерго» у повному обсязі забезпечено матеріальним резервом, – відзначив директор підприємства Павло Карась. – Робота підприємства переведена в цілодобовий режим. На порядку денному – бронювання аварійного автомобіля, безперебійна робота Інтернету і забезпечення засобами індивідуального захисту (бронежилетами й касками) працівників аварійної служби.

«До надзвичайної ситуації готово і підприємство «Черкасиводоканал», – запевнив директор підприємства Іван Сухарьков. – Маємо необхідний запас реагентів, тому місто буде забезпечено питною водою. Крім того, працюють свердловини. На контролі – робота насосних станцій».

Міський голова Анатолій Бондаренко, який взяв участь у нараді, висловив сподівання, що остання постанова Уряду, яка змінює умови фінансування під час військового стану, допоможе і нашим комунальним підприємствам у скрутний час.

Також Анатолій Васильович поінформував про результати перемовин з польськими колегами з міста-побратима Бидгощ.

За їхніми словами, вони продовжують приймають людей з України, готові допомагати і надалі. Крім того, зібрали й відправили до Черкас партію ліків, які можна відпускати без рецепта.

Завершуючи нараду, Сергій Тищенко підсумував: «Наразі ситуація в Черкасах порівняно з іншими містами спокійна. Міська влада робить все можливе для забезпечення життя міста у період війни, прийому переселенців та підтримки територіальної оборони Стан нашого міста зараз можна охарактеризувати так: хочеш миру – готуйся до війни».