Інформаторці окупантів та її чоловіку, яких викрила СБУ, обрано запобіжний захід.

Про це інформує Управління Служби безпеки України в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Нагадаємо, днями слідчі СБУ повідомили мешканці Черкас про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Також підозру за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) отримав її чоловік.

За даними слідства, жінці поставили основне завдання російські куратори – передавати інформацію, фото та відеоматеріали про розташування на території Черкаської області військовослужбовців та техніки ЗСУ.

Встановлено, що інформаторка почала працювати на РФ з початку вторгнення окупаційних військ в Україну. ЇЇ залучили до цієї діяльності через заборонені російські соцмережі. Там вона активно пропагувала за «руZZкий мір» і підтримувала окупацію так званих «Л/ДНР». Також поширювала дописи із закликами до зміни меж суверенної України. Крім цього, агітувала не вірити українським фейкам та з нетерпінням чекала російські війська на Черкащині.

Інформаторка передавала за допомогою месенджеру «Viber» на російські контактні номери фото об’єктів з описом щодо концентрації збройних сил, укріплень та фортифікації будівель.

Всі ці дані могли б реалізувати здійснення ракетно-бомбових ударів в регіоні. Однак, СБУ викрила передачу даних і затримала зрадницю.

Під час проведення обшуку у домоволодінні зловмисників вилучено вогнепальну зброю, набої різного калібру та вибухову речовину.

Наразі підозрюваним суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою.