За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, раніше судимий 31-річний уманчанин, судимості відносно якого в установленому порядку не зняті та не погашені, 14.03.2022 року, будучи в стані алкогольного сп’яніння та перебуваючи в приміщенні одного із магазинів міста Умані, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, повторно, викрав з торгівельного прилавку мобільний телефон, який належав продавчині вказаного магазину, після чого розпорядився викраденим на власний розсуд, чим спричинив потерпілій матеріального збитку у розмірі 10 000 грн.

Чоловікові 15.03.2022 повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх фактичних обставин та прийняття законного рішення.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.