Освітній процес у дистанційному режимі триває у 436 закладах загальної середньої освіти. Зокрема і в усіх 18 інтернатних закладах.

Про це інформує начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський, передає ChesnoNews.

Наразі учні 19 шкіл перебувають на канікулах. 38 закладів загальної середньої освіти тимчасово призупинили свою роботу.

– Садочки поки не працюватимуть, – відзначив головний освітянин області. – Проте визначені чергові заклади, які за потреби зможуть приймати дітей. У 6 закладах вищої освіти навчання відбувається на дистанційній формі, у 2 закладах – змішана форма навчання.

Із 21 закладу фахової передвищої освіти: 15 – на дистанційній формі навчання, у 6 – канікули.

Із 17 закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 14 закладах освітній процес здійснюється у дистанційному режимі, у 3 – змішана форма навчання.

– Наші заклади освіти активно долучаються до допомоги українським захисникам, тож практично в кожному закладі педагоги та учні долучаються до волонтерської роботи: збирають гуманітарну допомогу, роблять м’ясні консерви, плетуть маскувальні сітки; приймають вимушено переміщених осіб, – розповів Валерій Данилевський. – Водночас відбуваються просвітницькі виховні заходи патріотичного спрямування, у рамках яких діти створюють малюнки, пишуть вірші та листи зі словами підтримки нашим військовим.