Оперативна інформація від Генштабу станом на 12.00 17 березня:

На Попаснянському та Волноваському напрямках ворог провів невдалі штурмові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьк та Мар’їнка. Зазнав втрат. На Маріупольському напрямку продовжує штурм міста.

Ворог не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Успіху не має.

Ворог не відмовляється від нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях, де не ведуться активні бойові дії.

Окупанти інтенсивно використовують територію, інфраструктуру Білорусі для завдання ударів по території України та логістичного забезпечення угрупування окупаційних військ, які діють на Поліському напрямку.

Зберігається ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил Республіки Білорусь у бойових діях на боці російської федерації.

Окупанти готуються до відновлення спроб подальшого блокування Києва з північно-східного напрямку. Здійснюють хаотичні обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України, намагаються вести розвідку.

Наступальні дії ворога з району Ізюму успіху не мали.

Ворог мав частковий успіх у районі Рубіжного.

На Запорізькому напрямку активних наступальних дій окупанти не проводили.

На Південнобузькому напрямку противник проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання займаних позицій. Намагався проводити наступальні дії на Криворізькому напрямку, взяв під контроль н.п. Мала Шестірня, проте загального успіху не мав, закріплюється на займаних позиціях.

На аеродромі Джанкой ворог розгорнув збірний пункт пошкодженої техніки.

Противник намагається розповсюджувати дезінформацію усіма доступними каналами комунікацій як на населення тимчасово окупованих територіях, так і на власне населення з метою формування міфу про “непереможність” збройних сил російської федерації.