Тактика російських військ в Україні призводить до погіршення ситуації в самій рф, тому переговори про мир та безпеку – єдиний шанс москви зменшити шкоду від власних помилок.

Про це у своєму зверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає ChesnoNews.

“Початковий план російських військових із захоплення нашої держави провалився. І відчувається, що вони не знають, що ще можна зробити з нами. Схоже, що їхні військові командири не здатні запропонувати своєму політичному керівництву нічого, окрім жорстокої та помилкової тактики на виснаження нас, виснаження України. Окрім постійних ударів по цивільному населенню, по мирних містах, по людях, по дітях, ракет, авіабомб, обстрілів з “Градів”, “Ураганів”. Нічого, окрім руйнації невійськової інфраструктури – житлових будинків, лікарень, шкіл, церков. Але ця тактика їхніх військових лише погіршує ситуацію для російської держави. Призводить до нових і нових руйнівних санкцій. Спонукає нових учасників приєднуватися до нашої антивоєнної коаліції. Дозволяє обʼєднувати для тиску на росію навіть такі держави, які намагалися залишатися нейтральними завжди. Тому переговори про мир, про безпеку для нас, для України – змістовні, чесні та без затягування – це єдиний шанс для росії зменшити шкоду від власних помилок”, – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна завжди наполягала на переговорах, пропонувала діалог, рішення для миру.

“І я хочу, щоб мене зараз почули всі, особливо в москві. Настав час зустрічатися. Час говорити. Настав час відновлювати територіальну цілісність і справедливість для України. Інакше втрати росії будуть такими, що вам не вистачить і кількох поколінь, щоб піднятися”, – сказав Зеленський.

Він звернув увагу на примітну деталь мітингу, який відбувся у москві в річницю захоплення Криму: до цього дійства залучили близько 200 тисяч людей. Приблизно така ж кількість російських військових задіяна у вторгненні в Україну.

“Просто уявіть, що на тому стадіоні у Москві – 14 тисяч трупів і ще десятки тисяч поранених і скалічених людей. Вже стільки російських втрат від цього вторгнення. Ось така ціна війни. Трохи більше ніж за три тижні. Війну треба закінчувати. Пропозиції України – на столі”, – сказав Президент.

Зеленський додав, що найближчими днями продовжить звернення до народів світу із закликом до миру для України. Попереду – звернення до швейцарців, до народу й до держави. Заплановані також виступи для Ізраїлю, Італії, Японії.