Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 12.00: Противник намагається формувати та переміщувати резерви до кордонів України.

▪️ Окупанти продовжують примусову мобілізацію місцевого населення на окупованому Донбасі – у містах Горлівка, Єнакієве та прилеглих населених пунктах. Після проходження швидкого курсу підготовки окупанти планують відправити людей у підрозділи, що зазнали великих втрат поблизу Авдіївки та Ізюма.

▪️ У напрямку на Чернігів ворог активних наступальних дій не веде, продовжує артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України та міста Чернігова.

▪️ Продовжуються масовані артилерійські обстріли Харкова.

▪️ На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосередив на захопленні міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Вугледар та Маріуполь. В районі населеного пункту Кремінна ворог активних дій не проводив. Продовжує закріплюватись в районі населеного пункту Пшеничне.

▪️ В районі Ямполя противник намагався просунутись в напрямку населеного пункту Торське. Успіху не мав.

▪️ На напрямку Донецьк – Мар’їнка ворог здійснив спробу наступу. Успіху не мав, зазнав значних втрат, відступив.

▪️ Російські окупанти намагаються вести артилерійські обстріли та штурмові дії у місті Маріуполь.

▪️ В Херсонській області, у районах населених пунктів Каланчак, Раденськ, Брилівка та Тарасівка, підрозділами “росгвардії” проводились фільтраційні заходи з пошуку місць зберігання стрілецької зброї.

▪️ На Південнобузькому напрямку противник визначеним угрупуванням здійснив спробу провести штурмові дії в районі населеного пункту Олександрівка, успіху не мав. В районі населеного пункту Березнувате здійснив розвідку боєм, зазнав втрат та відійшов.