Поки держава воює, поки народ захищається, має зберігатись і відновлюватись економіка (Президент України Володимир Зеленський)

Саме тому кожен має робити те, що у його силах, і бути корисним на своєму місці. Всі мають працювати злагоджено, зібрано та на повну силу.

Про це розповідає Сектор інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Не припиняє працювати і Черкаська обласна служба зайнятості, яка нині допомагає з пошуком роботи не лише черкащанам, а й людям, які вимушено залишили домівки через збройну агресію російських військ.

«Щоб допомогти державі на економічному фронті, фахівці служби зайнятості згуртовано працюють над тим, щоб скоординувати попит та пропозицію регіонального ринку праці та реалізувати механізми, які б матеріально підтримали роботодавців, які працевлаштують вимушено переміщених громадян. Зокрема, це стало можливим завдяки урядовим ініціативам, а саме – ухваленню відповідної Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331. Тому закликаємо всіх роботодавців, які працевлаштовують на роботу таких громадян, подавати заяви через Портал «Дія», або звертатися до центрів зайнятості області», – наголошує директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

На цей час обласна служба зайнятості обслуговує близько 15 тисяч безробітних. Зокрема, з 24 лютого 2022 року зареєстровано 1400 безробітних, а 1900 клієнтів за цей період були працевлаштовані.

Від початку введення воєнного стану в Україні і по 23 березня 2022 року до Черкаської обласної служби зайнятості звернулися 185 внутрішньо переміщених громадян, 97 осіб отримали статус безробітних. Переважно це жителі Києва та Київської області, які перед цим працювали: керівниками, юристами, менеджерами, спеціалістами державної служби, інженерами, викладачами, лікарями, продавцями, кухарями тощо.

На сьогодні у базі даних обласної служби зайнятості налічується 365 вакансій, із них – 112 у місті Черкаси. Здебільшого, це робітничі професії.

Як розповіла директорка Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак, зараз фахівці працюють не лише на робочих місцях, а й консультують усіх зацікавлених в Гуманітарному центрі Черкаської міської ради.

Безпосередньо до Черкаського міського центру зайнятості з 24 лютого звернулися 52 людини, які приїхали з інших областей України. Більшість працевлаштовані до комунальних підприємств міста, серед яких: «Дирекція парків», «Черкаситеплокомуненерго», Черкаський художньо-технічний коледж, «Черкаський геріатричний пансіонат», «Черкаська обласна лікарня» та ін.

Загалом, у період воєнного стану за сприяння міського центру зайнятості, працевлаштовані 97 безробітних громадян.

Наразі черкаські роботодавці потребують: бухгалтерів, водіїв автотранспортних засобів, швачок, фрезерувальників, двірників, слюсарів-електриків із ремонту електроустаткування тощо.

Нагадаємо, що за допомогою можна звернутися до будь-якого центру зайнятості України, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування. Зареєструватись в центрі зайнятості можна трьома способами, зокрема: через портал «Дія» (лише зі стаціонарного ПК), скориставшись послугою «електронна черга» на вебсайті Державної служби зайнятості, або ж особисто прийти до центру зайнятості з необхідними документами. Покрокова інструкція з реєстрації тут: https://is.gd/slj2Jb.

Довідково: для отримання детальної інформації про реєстрацію, обслуговування та виплати допомоги по безробіттю, просимо звертатися на «гарячі лінії» центрів зайнятості обласної служби зайнятості. Контакти можна знайти за покликанням: https://is.gd/yoFynO.