Місяць посиленого режиму служби. Правоохоронці патрулюють вулиці населених пунктів області, охороняють стратегічно важливі об’єкти, здійснюють перевірки на блокпостах та підозрілих осіб на вулицях. Перевіряють адреси, транспортні засоби та водіїв.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Так 22 березня  під час несення служби у Черкасах працівники карного розшуку зупинили автомобіль Honda, за кермом якого перебував 47-річний черкащанин. Водій мав  ознаки наркотичного сп’яніння.

Під час перевірки транспортного засобу правоохоронці виявили 26 згортків із фольги з порошкоподібними речовинами, а також 7 поліетиленових пакетів, ймовірно, з наркотиками.

Слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції вилучила речові докази та направила їх на експертизу.

Правопорушника затримали у процесуальному порядку відповідно до статті 208 КПК України.

Слідчі розпочали за цим фактом кримінальне провадження за частиною 3 статті 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Наразі, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, затриманому оголошено про підозру у вчиненні інкримінованого злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.