Оперативна інформація станом на 12.00 26.03.2022 щодо російського вторгнення:

▪️ Підрозділи збройних сил республіки білорусь виводять з пунктів постійної дислокації на полігони.

▪️ На Поліському напрямку противник продовжує обстріли населених пунктів, активні наступальні дії не здійснює.

▪️ Окупанти продовжують обстріли по Харкову.

▪️ ворог спробував просунутись вперед на Донецькому напряму, успіху не мав, зазнав втрат. Продовжував спроби штурму міста Маріуполь, захопленні Попасної, Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк. На Авдіївському напрямку проводив штурмові дії та намагався розвинути наступ в напрямку населеного пункту Новобахмутівка, успіху не мав.

▪️ Підрозділами Сил оборони України відбито спроби штурму населеного пункту Новомайорське та наступу у напрямку на населений пункт Красногорівка. Противник успіху не мав, поніс значні втрати та відступив.

▪️ На Таврійському напрямку противник намагається посилити контроль над окупованими територіями. Проводить фільтраційні заходи, здійснює спроби впровадити жорсткий адміністративно-поліцейський режим.

▪️ЗСУ зосереджує зусилля на недопущенні просування противника у напрямках на Кривий Ріг, Запоріжжя та обороні міста Миколаїв, утриманні визначених ділянок морського узбережжя; охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури; звільненні тимчасово окупованих територій.

▪️ ЗСУ обороняє морські порти у Чорноморській операційній зоні.