Підтримання чистоти в домі необхідне не тільки з естетичної точки зору, але й має важливе значення для здоров’я. Залежно від місця прибирання, методу очищення та типу забруднення слід використовувати різні засоби для чищення.

Придбати якісну побутову хімію для виконання різноманітних завдань можна в інтернет-магазині «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/ru/dom/lc/B.

DiwJPRMfJVX9mp9dEB9pUOOkMFtw9pL5gvGKqGAieuyu7YYf5eczWqtMz1qqBmQwsGC3xAApC8m2LLSoeYz9hy0ceR1Ke55bpFgJcQGxx9SuV6R-E0S_ma5oFP3kYRjbODQY_DCC

Як правило, у побуті використовуються чотири основні типи чистячих продуктів:

  • миючі засоби;
  • знежирювачі;
  • абразиви;
  • кислоти.

Для ефективного прибирання обов’язково використовуйте засіб, що підходить для типу поверхні, методу очищення, який ви будете застосовувати, і типу забруднення.

Миючі засоби

Цей вид продукції працює, «розбиваючи» забруднення та полегшуючи їх змивання, і є найпоширенішим типом засобів для чищення. Вони зазвичай представляють собою синтетичні сполуки, виготовлені з нафтопродуктів, і можуть випускатися у формі порошку, рідини, гелю або кристалів.

Знежирювачі

Їх іноді називають розчинниками, і вони використовуються для видалення жиру з таких поверхонь, як духовки, стільниці, плити. У минулому в якості знежирювальних засобів зазвичай використовувалися спирти. В даний час набули популярності нетоксичні продукти, щоб запобігти хімічному забрудненню.

Абразиви

Це натуральні або хімічні речовини, ефективність яких залежить від тертя чи скребкової дії при видаленні бруду із твердих поверхонь. Найчастіше використовуються для очищення підлог, каструль та сковорідок. Абразиви слід використовувати з обережністю, оскільки вони можуть подряпати деякі типи матеріалів, що використовуються для кухонного обладнання, таких як пластик або нержавіюча сталь.

Кислоти

Кислотні продукти є найбільш потужним типом засобів для чищення, і їх слід використовувати з обережністю. Якщо вони не розведені належним чином, кислотні очищувачі можуть бути отруйними та їдкими. Їх застосовують для нейтралізації мінеральних відкладень, вони корисні для видалення накипу та іржі.

maiVA2gIbNy0sjC6ptUHky3zE8-0J5DtB1P26Vm0cjDvfrSkMyQXBil_RzXCiie_ky0NBv_eQQmPDHgE9Dav1UiKes8P-CTbbU9UvOXV3zXDc-01Z77Hn95_fu8XgTyvmA0tZF0T

Правильне поводження з чистячими засобами

Слід пам’ятати, що вплив хімічних речовин, що містяться в більшості засобів, може призвести до подразнення шкіри, хімічного отруєння, проблем з диханням. Тому при їх використанні необхідно убезпечити себе за допомогою засобів індивідуального захисту.

Безпечне поводження з засобами для чищення включає:

  • зберігання у місці, недоступному для дітей та домашніх тварин, у запечатаних оригінальних контейнерах, далеко від харчових продуктів або будь-якого обладнання, яке може контактувати з харчовими продуктами;
  • носіння засобів індивідуального захисту, які необхідно одягати під час роботи з продуктом, таких як рукавички, маска та захисні окуляри;
  • дотримання інструкцій виробника під час використання та утилізації продукту;
  • очищення та дезінфекція допоміжних інструментів, таких як щітки, швабри, та зберігання у чистому, сухому, закритому приміщенні;
  • використання різних серветок для протирання та очищення та регулярна їх заміна.