Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Всеволод Кульчиковський розповів про те, як функціонують лікувальні заклади в умовах воєнного стану.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

«У місті нині працюють майже 750 лікарів та 1400 медичних сестер. У лікувальних закладах сформовані лікарсько-сестринські бригади, в тому числі й у центрах Первинної медико-санітарної допомоги для можливого підсилення стаціонарних лікувальних закладів. Сформований резерв медикаментів, перев’язувальних матеріалів, продуктів харчування, питної води, є достатні запаси дизельного палива для роботи генераторів на випадок відключення електроенергії, – говорить посадовець. – Працюємо над забезпеченням можливості використання закладами наявних у них засобів для постачання питної води. Продовжується створення резервів для безперебійної роботи медичних закладів міста в особливий період».

За його словами, свою дію продовжує і міська програма надання медичних послуг жителям міста Черкаси понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Вона, передбачає, забезпечення технічними засобами людей із інвалідністю, та пільговими медикаментами.

Разом із тим, Всеволод Кульчиковський розповів, що із урахуванням нинішньої ситуації пацієнтів, які приїхали о Черкас із інших міст, приймають без електронних направлень та декларацій.