Департамент освіти та гуманітарної політики разом із волонтерами розробив та видав у друк розмальовки із краєвидами Черкас.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Альбоми з контурними зображеннями даруватимуть дітям, які разом із батьками покинули свої домівки через російські обстріли та приїхали до нашого міста.

«Наші освітяни разом із волонтерами створили в Черкасах для переселенців осередки, де вони зможуть знайти прихисток і спокій, там для малечі приготували багато іграшок і цікавинок, – розповідає заступниця міського голови Анастасія Чубіна. – Нам захотілося зробити для них щось більш пам’ятне, аби діти забрали це із собою, і з теплими емоціями згадували наше місто над Дніпром. Так і з’явилася ідея розмальовок. Хочеться, аби у маленьких українців Черкаси асоціювалися з красивими будиночками і пам’ятниками, парками, затишними вулицями, які вони розфарбують на свій смак».

Як розповідають у відділі іміджевих проєктів, уперше книга розмальовок «Рідне місто Черкаси» побачила світ 2016 року у видавництві Юлії Чабаненко. І вже цьогоріч для відродження доброї справи директорка Черкаського обласного художнього музею Ольга Гладун надала ескізи книги фахівцям департаменту освіти та гуманітарної політики.

Після ребрендингу поліграфічний центр «306» надрукував перші 200 примірників. Оновлені розмальовки передали в спеціальні дитячі кімнати для переселенців та в Гуманітарний центр ЧМР. За потреби, додає Анастасія Чубіна, розмальовку будуть додруковувати.