Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на 06.00 30 березня 2022 року:

Розпочався тридцять п’ятий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення.

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

З окупованих територій Грузії перевели підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до Південного військового округу ЗСУ РФ іторія України з метою вербування до Збройних Сил України російська федерація.

З 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГ загальною чисельністю до 1200 російських та осетинських військовослужбовців. Сформовано два підрозділи 7-ї військової бази, а це близько 800 осіб.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії проти місцевого населення.

Таким чином, у населеному пункті Велика Білозірка підрозділи російських окупантів розкидалися по всьому населеному пункту та розмістили техніку між житловими будинками.

У місті Мелітополі російські окупанти на околицях міста облаштували пункти пропуску та посилили режим об’їзду.

Російський ворог продовжує грабувати будинки та квартири місцевих мешканців, затримувати проукраїнських активістів та урядовців в Україні.

На тимчасово окупованій території Луганщини окупаційна влада планує з 1 квітня цього року провести чергову хвилю мобілізації. Не исключено, що такі зусилля будуть докладати на нещодавно окупованих територіях області.

За наявною інформацією, збройні формування РФ продовжують мати проблеми з кадровим укомплектуванням підрозділів. Таким чином, військовослужбовці 26-го танкового полку 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти після участі у війні з Україною, почали подавати заяви з проханням розірвати контракт та відправити їх на місце постійної дислокації.

За минулу добу Об’єднані сили України відбили чотири атаки російських окупантів на Донецькій та Луганській областях. Наші воїни знищили 7 танків, 7 одиниць бронетехніки, 2 машини та протитанкову гармата. Ворог зазнав жертв.

Давайте переможемо разом! Слава Україні!