Генштаб ЗСУ, оперативна інформація станом на 12.00: Ворог зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.

▪️ На Поліському напрямку противник виводить підрозділи з території України, відновлює їх боєздатність та, імовірно, перекиданні на інші напрямки.

▪️ Для забезпечення відходу військ окупанти ведуть артилерійський вогонь по позиціях ЗСУ та здійснюють дистанційне мінування місцевості забороненими міжнародними конвенціями засобами. У зв’язку з критичною ситуацією, виведення підрозділів 35-ї загальновійськової армії організовує особисто командувач армії генерал-лейтенант Олександр Санчик.

▪️ Окупанти втратили понад 60% особового складу 1-го мотострілецького батальйону 36-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 06705, Борзя) 29-ї загальновійськової армії.

▪️ Окупанти продовжують блокувати та здійснювати артилерійські обстріли Чернігіва.

▪️ На Броварському напрямку противник продовжує відведення підрозділів, ймовірно, у прикордонні райони з рф. Частина підрозділів залишається на позиціях і блокпостах уздовж транспортних комунікацій та на підступах до тимчасово зайнятих населених пунктів. Здійснює мінування ділянок місцевості та цивільних об’єктів.

▪️ На Слобожанському напрямку противник продовжує здійснювати артилерійські обстріли Харкова.

▪️ У напрямку на Слов’янськ ворог перегруповує війська та поповненює боєприпаси.

▪️ Ворог активізував авіаудари із застосуванням літаків по військах і об’єктах в районах Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Кремінної. Здійснював спроби обходу наших підрозділів, успіху не мав.

▪️ Посилює угруповання на Донецькому напрямку. Залізничні ешелони з озброєнням і технікою прибули на залізничну станцію Ровеньки.

▪️ Продовжує штурмові дії в Маріуполі.

▪️ Ворог зосереджував зусилля на утриманні зайнятих позицій в районах Новозлатополя та Любимівки.

▪️ На Таврійському напрямку, у районі Нової Каховки, противник розгорнув логістичну базу.