До Дмитра Козака, заступника керівника адміністрації президента Російської Федерації звернулися його вчителька та сестра, що живуть в Україні. Обидві зі сльозами благали путінського соратника зробити усе можливе, аби зупинити війну.

Дмитро Козак народився у селі Бандурине на Кіровоградщині, передає ChesnoNews з посиланням на Обозреватель.

І вчителька, і двоюрідна сестра Козака досі живуть на Кіровоградщині – в тому ж селі, в якому народився та зростав він сам. Відеозвернення згорьованих жінок з’явилося у мережі.

Вчителька Наталія Гаврилівна вчила Козака з 5 класу, була його класним керівником. Вона згадала, що в дитинстві майбутнього путінського соратника однокласники та односельці звали Мітею. “Мітю, я все вам старалась пояснити, щоб ви розуміли. Поясни тепер мені, дитино: що це за війна? Кому вона треба? На коліна б перед усією Україною стала б – і просила б пробачення, що щось я не додала тобі у вихованні, щось упустила… Я не знаю, що більше сказати. Я не розумію цієї війни. І не можу зрозуміти, що ти – у протилежному таборі – іншому, ніж той, де твої однокласники, наші селяни і я теж!” – зі сльозами каже літня жінка.

Також до Козака звернулася його двоюрідна сестра, яка досі живе в рідному селі заступника голови путінської адміністрації – і яку разом з мільйонами інших українців обстрілюють та вбивають путінські війська. “У нас війна. Якщо ти можеш якимось чином допомогти нам, щоб у нас закінчилась війна… У нас дітей ґвалтують, жінок ґвалтують… Побили всі міста. Будинків немає. Люди не мають куди піти. Виїжджають, хто куди бачать. Дуже в нас тяжко… Якщо ти можеш чим-небудь допомогти нам – допоможи!” – благає Козака його сестра.

Вона нагадала йому, що тут, на українській землі, поховані родичі Козака, зокрема, його бабуся. Стоячи на могилі бабусі, сестра Козака знову закликала його зробити все, аби зупинити безжальні вбивства українців.