Гуманітарну допомогу від партнерів із Європейського союзу отримали медики Черкаського обласного кардіологічного центру ЧОР. Йдеться про кардіологічні препарати, шовний матеріал, антибіотики, засоби для перев’язок та засоби захисту. Отримані матеріали та медикаменти дадуть нам змогу й надалі виконувати кардіохірургічні операції на відкритому серці пацієнтам.

Про це інформує пресслужба медзакладу, передає ChesnoNews.

Наші лікарі щиро дякують партнерам за підтримку у цей непростий для всієї України час, а також – колегам із Чернівців за допомогу в логістиці.

– Нині у кардіологічному центрі ми спостерігаємо певний наплив пацієнтів – не лише із Черкащини, а й інших регіонів України, де подібні втручання через війну стали недоступними. Ми приймаємо всіх і надаємо якісну медичну допомогу. Дякуємо нашим друзям з-за кордону за підтримку. Є навіть такі компанії, які раніше постачали певні препарати платно, а зараз, бачачи ситуацію в Україні, надсилають їх у нашу країну на благодійній основі, – зазначає завідувач кардіохірургічного відділення кардіоцентру Олег Журба.