У Черкасах запрацювало перше у місті цілодобове відділення тимчасового перебування людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Цей важливий соціальний проєкт зініціювали працівники Територіального центру надання соціальних послуг. За підтримки міського голови Черкас Анатолія Бондаренка і депутатів міської ради його почали втілювати з минулого року.

Відділення, яке знаходиться на базі терцентру, облаштували за кошти, передбачені Програмою соціально-економічного та культурного розвитку Черкас: у ньому зробили ремонт, оформили інтер’єр, купили спеціалізовані ліжка та меблі. Для створення використовували також власні резерви територіального центру.

У щойно відкрите відділення тимчасового перебування терцентру завітав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Ознайомився із умовами, поспілкувався з підопічними. «Поява такого відділення важлива для нашого міста, особливо в цей складний для України час. Тут зможуть перебувати й вразливі категорії населення із постраждалих у війні регіонів, – говорить Анатолій Васильович. – Дякую працівникам Територіального центру за допомогу людям, які не можуть обходити себе самостійно, потребують уваги, розуміння й турботи, і за те, що мужньо продовжуєте тримати соціальний фронт».

На сьогодні у відділенні вже живуть перші підопічні. Їх забезпечують постійним доглядом, харчуванням. Поруч із кімнатами для підопічних – кімнати для відпочинку й прийому їжі, медичного персоналу, санвузли. Допомагають людям обходити себе сестра-господиня, медична сестра і молодша медсестра з догляду.