Служба безпеки України повідомила про підозру учасниці незаконного збройного формування так званої «ЛНР».

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

За даними слідства, жінка у 2014 році добровільно приєдналась до лав угруповань бойовиків ОРДЛО. Нині вона очолює посаду начальника складу так званого «взводу забезпечення 16 БТрО 4 ОМСБр 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР».

Однак, крім активного продовольчого забезпечення окупантів та бойовиків, вона щоквартально бере участь у військових навчаннях бойових підрозділів.

Після військової підготовки, ватажки неодноразово залучали її до виконання завдань проти Збройних Сил України. Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази того, що жінка чинила збройний спротив силам АТО/ООС. Зокрема, на території населених пунктів Прибиш, Слов’яносербськ, Довге, Жовте, що на Луганщині.

Наразі зловмисниці повідомлено заочно про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

СБУ продовжує комплексні заходи з викриття та притягнення до відповідальності зрадників, колаборантів та бойовиків, які сприяють ворогу на території України та тимчасово непідконтрольних районах нашій державі.