На нараді із представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Черкащини, яка відбулася 14 квітня, начальниця Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко доповіла про стан справ в районі. Зокрема, охарактеризувала хід посівної кампанії.

Про це інформує пресслужба Черкаської РВА, передає ChesnoNews.

На території району здійснює виробничу діяльність 485 сільськогосподарських підприємств, зокрема 321 фермерське господарство, обліковується 247,6 тис. га сільськогосподарських угідь, в тому числі 241,2 тис. га ріллі.

Станом на сьогодні сільськогосподарськими підприємствами району посіяно 496 га ярого ячменю, 18 га ярої пшениці, 130 га соняшнику, 120 га кукурудзи на зерно, 28 га кукурудзи на силос.

Для забезпечення оптимальної структури посівних площ та продовольчої безпеки держави в умовах воєнного стану Черкаська районна військова адміністрація доводить до відома органів місцевого самоврядування та сільськогосподарських підприємств району, що пріоритетними для посіву сільськогосподарськими культурами під урожай 2022 року є яра пшениця, ярий ячмінь, горох, гречка, просо та овочеві культури, а саме: картопля, столовий буряк, морква, капуста, цибуля ріпчаста, часник.

«Усі питання, які виникають, у тому числі, щодо забезпечення пально-мастильними матеріалами, намагаємося оперативно вирішувати», – підсумувала Валерія Бандурко.