Фахівці Міністерства у справах ветеранів України спільно з представниками сектору безпеки та оборони у найкоротший термін розроблять порядок отримання статусів для бійців Сил Територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальних громад, які брали участь у бойових діях, та родин загиблих Захисників.

Про це повідомив перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун за підсумками робочої наради з профільними фахівцями Мінветеранів та представниками сектору безпеки та оборони. Зокрема, участь у засіданні взяли начальник управління підготовки штабу територіальної оборони Командування сухопутних військ полковник Сергій Собко, радник командувача Сил ТрО Віталій Купрій, радник Міністра внутрішніх справ України Кирило Сергєєв.

«Наші Захисники та Захисниці дали достойну відсіч російській армії та продовжують боронити Україну. Наша основна задача на сьогодні – у найкоротші терміни розробити модель та порядок отримання статусів для бійців Сил Територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальних громад, які брали безпосередню участь у бойових діях, зокрема, для Воїнів, які отримали поранення та для членів родин загиблих Захисників. Ми проводимо консультації з представниками сектору безпеки та оборони України для подолання усіх бюрократичних перешкод», – зазначив Олександр Порхун.

Перший заступник Міністра також наголосив, що за умов повномасштабної збройної агресії рф проти України команда Міністерства продовжує активно працювати над оновленням системи соціального захисту українських Воїнів та їхніх родин.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що був розроблений за ініціативи Мінветеранів та за підтримки профільного комітету ВРУ. Ухвалений документ є дуже важливим в реаліях сьогодення під час повномасштабної збройної агресії РФ проти України. Він на законодавчому рівні визнає добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України ветеранами війни. Також визначає категорію осіб – сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України з відповідним наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством.