Можливість спорудження в Черкасах житла для людей, які мусили залишити зону бойових дій, обговорили під час наради в мерії. Її провів міський голова Анатолій Бондаренко за участю заступника, який курує профільні структурні підрозділи, Віктора Беззубенка, представників обласної ради, департаменту будівництва обласної військової адміністрації, департаменту архітектури та містобудування міської ради, комунального підприємства «Черкасиінвестбуд».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Зі слів представників Черкаської ОВА, будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб планують розгорнути з допомогою державної програми й коштом бюджету.

Наразі серед варіантів розміщення такого будівництва в Черкаській міській раді розглядають земельну ділянку, яка належить на праві постійного користування комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» ЧМР (йдеться про територію так званого полігону в Південно-Західному районі).

Відповідно до містобудівної документації, на цій території передбачене розміщення житлової забудови, тут можливе спорудження навчальних закладів, облаштування зелених зон.

У міській раді під час наради звернулись до колег із обласної адміністрації із проханням надати офіційну інформацію стосовно обсягів будівництва, кількості людей, для якої почнуть спорудження житла. У подальшому сторони домовились проговорили практичні аспекти реалізації проекту та можливу передачу земельної ділянки в користування.

Зі свого боку міський голова Анатолій Бондаренко висловив готовість долучитись до проекту та обіцяє максимальне сприяння в межах чинного законодавства.