Aгентство ООН у справах біженців в Україні готове допомагати найбільш вразливим категоріям вимушених переселенців. Конкретний план подальшої взаємодії сьогодні домовилися напрацювати начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець з представниками UNHCR Ukraine.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Зокрема, в організації готові надавати фінансову підтримку найбільш вразливим категоріям вимушених переселенців, допомагати із ремонтом приміщень їхнього компактного проживання, надавати правову допомогу тощо.

– На сьогодні на Черкащині вже понад 108 тисяч переселенців, – відзначив Ігор Табурець. – І ця цифра зростає з кожним днем. Область перестала бути просто транзитною для вимушених переселенців – тут вони знаходять прихисток. Ми допомагаємо з поселенням і рештою необхідного.

Окрім того, Черкащина – учасниця державної програми з будівництва житла для переселенців. Зокрема, в обласному центрі планують звести новий мікрорайон із будинками на 100 тис. кв м.

– Ми своїх у біді не кидаємо, – наголосив очільник області. – І вдячні всім нашим партнерам за допомогу. Разом ми завжди можемо більше!