Кабінет міністрів змінив з травня 2022 року порядок підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України. За березень та квітень допомога по 2000-3000 гривень надається всім внутрішньо переміщеним особам з регіонів, які постраждали від війни.

Про це йдеться в постанові КМУ № 457 від 16 квітня 2022 р, передає ChesnoNews.

“Починаючи з травня 2022 р. така допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг”, – йдеться в документі.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні, затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони.