Черкаською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого жителя, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 309 КК України – незаконне придбання, зберігання психотропної речовини (амфетаміну) у великих розмірах без мети збуту. За версією слідства, у квітні поточного року в м. Черкаси у чоловіка вилучено 11 грамів психотропної речовини, яку він зберігав без мети збуту.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Окрім того, установлено, що підозрюваного у березні поточного року було засуджено за злочини, пов’язані зі збутом психотропної речовин, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі і звільнено від відбування покарання з іспитовим строком терміном на 3 роки. Однак на шлях виправлення він не став та вчинив новий злочин.

Особі оголошено про підозру за ч. 2 ст. 309 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Черкаського РУП ГУНП України в Черкаській.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.