Цьогоріч природа не поспішає переходити до спекотного літнього сезону і це забезпечує ріст та поступовий розвиток рослин, а також адаптацію людей до теплого періоду. Цього тижня в області прогнозують зниження температур та дощі.

Про це розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У вівторок, 17 травня, під впливом Скандинавського антициклону «Yannes» утримається малохмарна без опадів погода. Завдяки північним вітрам, температура вночі 6-8º, вдень 18-20º тепла.

18-19 травня прогнозуємо проходження атмосферних фронтів циклону «BORA» через наш регіон. Вони проявлять себе окремими дощами, грозами та поривчастим вітром. Температура повітря знизиться: вночі 3-5º тепла, вдень 13-15º. Середній температурний фон відповідатиме середині квітня 9-11º тепла. Це похолодання тимчасове.

Вже у п’ятницю Черкащина опиниться у більш теплій повітряній масі пов’язаною з наступним атлантичним циклоном. Денна температура підвищиться до 18-20º.

За попередніми розрахунками, у найближчі вихідні переважатиме помірно тепла з незначними дощами погода. Нестійка та не по-сезону прохолодна погода цього тижня сприятиме зниженню показника пожежної небезпеки в лісах області.

Загалом цьогорічна весна підтримує прохолодний статус та відзначається значним дефіцитом опадів. При цьому, помірний температурний фон, відсутність «гарячих» суховіїв, нічні роси стримують розвиток ґрунтової засухи. Тож, за оцінками агрометеорологів, зберігаються умови для формування доброго урожаю зерна, тобто Черкащина повинна бути забезпечена хлібом.