Російські ЗМІ активно пишуть про виявлені на території нашої країни «бойові наркотики». У той самий час, ні фото, ні відео з “бойовими” не наводяться. Зокрема, на прокремлівському сайті заявили, що знайшли “шприци, колби, якісь порошки, препарати, цілий виробничий маленький комплекс”. Політологи пропонують розібратися у ситуації. І тому вони звертаються до історії, нагадуючи постанову, прийнятому 22 серпня 1941р. Державним комітетом оборони СРСР “Про введення горілки на постачання в Червоній армії”.

Про це пише Матриця Свободи, передає ChesnoNews.

Так у світову історію увійшли відомі “наркомівські сто грамів”, що залишили теплі спогади у пересічних фронтовиків і навіть генералів. Більшість фронтовиків були солідарні в тому, що горілка в бою, при значних фізичних та емоційних навантаженнях – це ліки від найсильніших стресів. Цей історичний факт підтверджує радикальну з боку влади “мотиваційну заохочувальну роботу” стосовно власної армії. Часи минули, СРСР перестав існувати, але на місце тоталітарних вождів прийшли “офіційні правонаступники Союзу” від імені маріонеток путінського режиму. Проте чи змінився мотиваційний підхід уже нинішньої російської влади стосовно “модернізованої та найсильнішої” російської армії?

24 лютого 2022 року цивілізована Європа зіткнулася з найбільшим викликом з часів Другої світової війни, коли російські війська вторглися в Україну.

Майже всі країни світу різко засудили агресивні дії рф і запровадили проти неї досі не бачені у світовій історії санкції. Проте цивілізований світ здригнувся ще більше після того, як стали відомі факти масових убивств цивільного населення у містах Буча, Бородянка, Гостомель та Ірпінь Київської області.

Багато українських та світових експертів-психіатрів вважають, що людська поведінка під час війни змінюється через певні емоційні та фізичні навантаження. Проте обставини скоєння зазначених військових злочинів свідчать про надмірну, необґрунтовану жорстокість російських військових. При цьому, на думку експертів, це не пов’язано із переживаннями війни, а найімовірніше є наслідком вживання наркотичних засобів”, – повідомляють експерти.

Українські захисники неодноразово розповідали про незрозумілу поведінку російських військових, що супроводжувалася їхніми неадекватними діями.

Наприклад, коли, отримавши тяжкі (часто несумісні з життям) поранення, російські військові продовжували рух на українські позиції навіть без зброї в руках. За словами свідків таких випадків, створювалося враження їхньої можливої психічної або наркотичної зазомбованості.

«Навіщо і як дані наркотичні речовини потрапляють до російських військових?” – запитують політологи.

“Тоталітарний режим путіна вже не зупиняють ні західні санкції, що знищують економіку рф, ні великі втрати на полях бою, які можуть нести репутаційні ризики його автократії. Він вважає, що у рф не може бути провалів у військових, політичних та популістських сферах. Питання морального та фізичного стану російських військ цікавлять його лише в контексті часу, який він відводить на утримання міфічної “перемоги” над Україною та НАТО”, – приходять до висновку фахівці у галузі політології.