Смілянський міськрайонний суд підтримав правову позицію ювенального прокурора та визнано винними мешканця міста Сміла у вчинені майнових злочинів, у тому числі в співучасті з неповнолітнім  (ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 357 КК України) та неповнолітнього у вчинені грабежу поєднаного з насильством (ч. 2 ст. 186 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Ювенальний прокурор у суді довів, що 24-річний чоловік, раніше судимий за скоєння корисливого майнового злочину за попередньою змовою з 15-річним юнаком, застосувавши насильство до потерпілого, відкрито заволоділи його майном – мобільним телефоном та ювелірними виробами на суму понад 60 тис грн. Завдяки даним, зафіксованим на розташованій поруч з місцем події камері відеоспостереження, злочинців було викрито.

Крім того, на рахунку повнолітнього обвинуваченого 9 епізодів злочинної діяльності, пов’язаної з незаконним заволодінням майном громадян з метою власного збагачення. В переважній більшості випадків він «полював» за мобільними телефонами, використовуючи їх, у тому числі, для заволодіння грошовими коштами з банківських рахунків потерпілих.

За результатом судового розгляду судом призначено покарання чоловікові 4 роки 6 місяців реального позбавлення волі та неповнолітньому 4 роки позбавлення волі із застосуванням іспитового строку тривалістю один рік.

На цей час, повнолітній обвинувачений перебуває під вартою.

Наразі, судове рішення не набрало законної сили.