Сьогодні першими завершили навчання 102 (21 %) заклади 13 територіальних громад. Більшість, 308 (62 %) закладів 51 територіальної громади, завершать навчання у період з 30 травня до 10 червня.

Про це інформують в управлінні освіти і науки Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Ще два заклади 4 територіальних громад завершать навчання у період з 13 до 24 червня. Такий діапазон дат пов’язаний із особливостями структури навчального року кожної школи. Педагоги Черкащини відповідально поставились до виконання освітніх програм.

Міністерство освіти і науки України наголошує, що шкільні свята можна проводити лише з дотриманням вимог безпеки.

Остаточне рішення приймає директор закладу загальної середньої освіти залежно від тих обмежень, які будуть встановлені на той період у конкретному регіоні.

Обласним інститутом післядипломної освіти напрацьовані методичні рекомендації щодо проведення шкільних свят і лінійок в нестандартних умовах.

Форми проведення: онлайн-квест, флешмоб-онлайн, віртуальні екскурсії, челлендж, віртуальний колаж або фотоальбом та інше.

– Головна цінність – це життя і здоров’я дітей. Тому свято для них повинно бути в першу чергу безпечним. Від традиційних випускних вечорів у цьому році доведеться відмовитися, а рішення про урочисте вручення документів про освіту буде прийматися на місця з урахуванням безпекової ситуації в регіоні, – зазначає начальник Управління освіти і науки ОВА Валерій Данилевський.